Tariflerim İçin Bir Tık :)

tarifbul.com

9 Temmuz 2012 Pazartesi

Çok Sevdiğim Pratik Bir Tarif;Kabaklı Arpa Şehriye Pilavı....



                                                              Ölçüleri göz kararı yaptığım için,kesin bir şey söyleyemeyeceğim....


          Gerekli malzemeler ;
            *Arpa şehriye
            *Kabak
            *Maydanoz
            *Sıvı Yağ
            *Su
            *Baharat


         Yapılışı;
            Öncelikle bir tencerede hafif sıvı yağ yardımıyla arpa şehriyeler rengi dönene kadar kavrulur ve üzerini geçene kadar su ilave edilip,haşlanmaya bırakılır;arpa şehriyelerin diri kalmasına dikkat edilir....
            Başka bir tencerede küp küp doğranmış minik kabaklar yağ da bir kaç kez çevrildikten sonra üzerine kapak kapatılıp,suyunu salması beklenir,suyunu saldıktan sonra kapak açılır ve karıştırma suretiyle kabakların saldıkları suyu çekmesi beklenir,suyu tamamen bitince,pilav kıvamına gelen arpa şehriyelerin üzerine dökülür ve karıştırılır....İnce ince kıyılmış maydanozlar ve isteğe göre baharatlar eklenip,servise hazır hale getirilir....




                               Afiyet olsun....


                                                          Kolay Gelsin....                                        
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder